Tijdregistratie met digitale prikklok


Naast het roosteren en/of plannen van medewerkers is het relevant om de daadwerkelijk gewerkte uren te registreren. hrm365 biedt een digitale prikklok die verbonden is met het rooster. Door de prikklok te verbinden met het rooster kunnen de effectief gewerkte uren eenvoudig worden afgezet tegen de geroosterde uren. Door deze van elkaar af te trekken wordt de plus- en minurenbalans van medewerkers geadministratreerd.

{info} Plan jij nog niet met hrm365? Maak je volgende rooster met hrm365! Start direct: Meld je gratis aan!

Roosteren en tijdregistratie met de digitale prikklok

Een roosterperiode binnen hrm365 is altijd een week. Nadat een rooster is opgeleverd en de desbetreffende week is aangebroken kunnen de daadwerkelijk gewerkte uren geregistreerd worden met de digitale prikklok. De digitale prikklok is met Android of iOS devices eenvoudig te openen vanuit de webbrowser. Er hoeft geen App geïnstalleerd t worden!

Bovenstaand wordt links de samenvatting van het rooster getoond en rechts de weergave van de prikklok.

Tijdregistratie met digitale prikklok

Initialiseren digitale prikklok

De digitale prikklok dient eenmalig geinitialiseerd te worden. Binnen hrm365 heeft iedere locatie een eigen digitale prikklok. De digitale prikklok kan vanuit iedere moderne internet browser geopend worden. De beste gebruikerservaring wordt behaald met een iPad in combinatie met de browser Safari.

Om de digitale prikklok te openen dient er achtereenvolgens geklikt te worden op Overige en Locaties. Klik vervolgens op de gewenste locatie en klik op het tabblad App. Onderstaand venster verschijft.

Scan eenvoudig de QR-code met bijvoorbeeld de camera App of een alternative QR-code scanner om de digitale prikklok te openen. Als dat niet functioneert kan de cloud.hrm365.nl URL aangevuld met de uniek karakterreeks ook handmatig ingevoerd worden.

Op iOS apparaten is het mogelijk een Safari webpagina als snelkoppeling op het homescreen te plaatsen. Hiermee wordt de webpagina borderless geladen en heeft het dezelfde functionaliteit als een native App. Onderstaand wordt in vier stappen toegelicht hoe de digitale prikklok als snelkoppeling op het homescreen kan worden opgenomen.

Goedkeuring geklokte uren

Alle uren die via de digitale prikklok geklokt worden dienen goed- of afgekeurd te worden. Dit kan voor het grootste deel automatisch gebeuren, zie hiertoe paragraaf Automatische goedkeuring geklokte uren. Om geklokte uren handmatig goed- of af te keuren dient er achtereenvolgens op de knoppen Tijdregistraties en Alle tijdregistraties geklikt te worden.

Alle klokregels worden nu getoond. Vanuit het rooster komt de Geplande starttijd en de Geplande eindtijd. Via de digitale prikklok zijn de Starttijd en Eindtijd geregistreerd. Handmatig dient de Definitieve starttijd en Definitieve eindtijd vastgesteld te worden. Klik hiertoe op geroosterde of geklokte start- en eindtijd. Tenslotte kan er op het vink-icoon geklikte worden om de uren definitief te maken. Definitief gemaakte uren kunnen niet meer worden gecorrigeerd.

Mocht de tijdregistratie niet kloppen dan kunnen klokregels gewijzigd worden. Klik hiertoe op het potlood achter de desbetreffende klokregel. Mochten er klokregels ontbreken dan kunnen deze handmatig worden toegevoegd. Klik hiertoe op de knop Maak nieuwe tijdregistratie.

Automatische goedkeuring geklokte uren

Geklokte uren exporteren

Lorem Ipsum è un testo segnaposto utilizzato nel settore della tipografia e della stampa. Lorem Ipsum è considerato il testo segnaposto standard sin dal sedicesimo secolo, quando un anonimo tipografo prese una cassetta di caratteri e li assemblò per preparare un testo campione.

Plus- en minuren

Lorem Ipsum è un testo segnaposto utilizzato nel settore della tipografia e della stampa. Lorem Ipsum è considerato il testo segnaposto standard sin dal sedicesimo secolo, quando un anonimo tipografo prese una cassetta di caratteri e li assemblò per preparare un testo campione.